Gardena Robotfűnyíró


A Gardena robotfűnyíró család a 2018-os évben hat modellre bővült. Ebben a cikkben ezt a hat modellt vizsgáljuk meg részletesen, ezáltal bemutatva a robotfűnyírók működési elvét is.

 

 

 

A robotfűnyírók működési elve

 

Automatikusan, emberi beavatkozás nélkül, dolgozik és töltődik a meghatározott gyepfelületen és az előre beállított napszakban.

Telepítéskor határolóvezeték lefektetésével jelöljük ki a robotfűnyíró munkaterületét.

Csökkenő akkumulátor töltöttségi szint esetén a robotfűnyíró leállítja a munkavégzést, megkeresi a töltőállomását és feltölti magát.

Mivel a robotfűnyíró folyamatosan dolgozik és nem hagyja magasra nőni a fűszálakat, a vágás során csak a fű felső kis részét távolítja el amely vissza kerül a talajba.

Ezek a gyenge hajtásvégek teljesen lebomlanak, nem képződik fűnyesedék, illetve az ebből  származó tápanyagok tovább javítják a gyep minőségét.

A folyamatos munkavégzés további előnye, hogy a gyomok nem tudnak kifejlődni, illetve a fű bokrosodni fog, pázsitunk dúsabb és egészségesebb lesz.

 

A robotfűnyírókkal szemben támasztott követelmények:

 

1.Önálló munkavégzés, egyszerű kezelhetőség

Az önálló munkavégzés mellett, nagyon fontos, hogy a fűnyíró beállításai is könnyen érthetőek és egyszerűen elérhetőek legyenek.

A Gardena robotfűnyírók nagyméretű LCD kijelzővel, billentyűzettel és magyar nyelvű menüvel rendelkeznek.

Úgy lettek kialakítva, hogy telepítésük is egyszerű és zökkenőmentes legyen, nem igényel külön szaktudást.

 

2.Tökéletesen ápolt gyepfelület, kitaposott nyomvonalak nélkül

A működési elvből kifolyólag az ápolt gyepfelület adott, de ugyanilyen fontos elvárás az is, hogy a fűnyíró ne hagyjon nyomvonalakat a munka során.

A Gardena robotfűnyírók szabálytalan mozgásmintát követnek (SensorCut rendszer) nem haladnak kétszer ugyanazon a nyomvonalon ezáltal nem tapossák ki a füvet.

 

3. Biztonság

Mivel a robotfűnyíró önállóan dolgozik felügyelet nélkül, ráadásul borotvaéles késrendszerrel van ellátva,nagyon fontos, hogy környezetében semmilyen formában ne tudjon kárt tenni.

A készülék éppen ezért ütközés-emelés-és borulásérzékelőkkel van ellátva.

Ütközés esetén azonnal megáll és irányt változtat. Amennyiben munkavégzés közben felemeljük, azonnal leállítja a késeket.

A kések úgy helyezkednek el, hogy működés közben a burkolat alá benyúlva se legyen hozzáférhető, még gyermekek számára sem.

Ezenfelül a fűnyíró kések nincsenek fixen rögzítve a késtárcsán, így ha akadályba ütköznek (pl. ág, vagy kisméretű tárgy), befordulnak és lelassulnak. Működés közben a centrifugális erő hatására jönnek elő és gyorsulnak fel újra.

 

4.Csendes

A robotfűnyíró bármilyen napszakban képes munkát végezni, akár éjszaka is vagy akár esőben. Így különösen fontos, hogy halkan végezze a dolgát.

A Gardena termékei szénkefe nélküli Silent Drive elektromos motorokkal vannak ellátva. Ezáltal olyannyira halkan dolgoznak, hogy csak a levágott fűszálak sercegését lehet hallani.

 

5. Lopás védelem

A Gardena robotfűnyírók pin kóddal vannak ellátva. Ha a fűnyírót leállítják vagy felemelik azonnal kéri ezt a kódot. A nagyobb típusok riasztó funkcióval is el vannak látva.

 

 

Megtekintett termékek

Kiemelt termékek

Legújabb termékek

Népszerű termékek